Benjamin: “İsrail’in Filistin’e Uyguladığı Zulüm ve Soykırımı Durdurma Zamanı Geldi”

Benjamin, “Kutsal İşgal” Belgeseli ve İsrail’in Zulmü Üzerine Değerlendirmelerde Bulundu

Benjamin, TRT tarafından işgal altındaki Filistin topraklarında çekilen “Kutsal İşgal” belgeselinin gösterimi öncesi önemli açıklamalarda bulundu. Belgeseli değerlendirirken, Gazze, Batı Şeria ve Doğu Kudüs’ün işgalinin yasa dışı olduğunu ve uluslararası toplumun bu duruma son verme sorumluluğunu yerine getirmesi gerektiğini vurguladı. Gazze’deki durumu “soykırım” ve “etnik temizlik” olarak tanımlayarak, İsrail’in Filistinlilere yönelik sistematik zulmünü açıkça eleştirdi.

ABD’nin İsrail’e Sağladığı Destek Eleştirildi

ABD’nin julibet İsrail’e sağladığı sarsılmaz desteği değerlendiren Benjamin, bu desteğin ABD’nin temel değerlerine ihanet olduğunu söyledi. ABD hükümetini, İsrail’e verdiği destek konusunda sorgulamaya ve silah yardımlarını durdurmaya çağırdı. Aynı zamanda, Amerikalı politikacıları İsrail’in işlediği vahşet karşısında sessiz kalmamaya ve İsrail hükümeti ile tam bir kopuş yaşamaya çağırdı.

Netanyahu ve İsrail Yönetimi Hesap Vermeli

Benjamin, İsrail Başbakanı Netanyahu ve yönetiminin, Filistin halkına karşı işledikleri zulümlerden dolayı julibet giriş sorumlu tutulması gerektiğini belirtti. Adaletin güçlüler için zor bulunabileceğini ancak İsrail yönetiminin hesap vermesi gerektiğini vurguladı.

Türkiye’nin Liderlik Rolü

Türkiye’nin İsrail’in Filistin’e yönelik zulmüne karşı liderlik gösterdiğini ve Gazze’de ateşkes için ara buluculuk yaptığını öven Benjamin, Türkiye’nin Filistin davasını BM’de desteklemesini takdir etti. Küresel taban hareketlerinin İsrail’e karşı baskı yaparak Filistinlilerin özgür ve eşit haklara sahip olmalarını sağlamaya yönelik juli bet çalışmaları desteklediğini belirtti. Benjamin, İsrail’in Filistin halkına karşı işlediği zulmü durdurmanın ve adaletin sağlanmasının önemine dikkat çekti. Aynı zamanda Türkiye’nin liderlik rolünü ve küresel baskıların önemini vurgulayarak, Filistin davasının desteklenmesi gerektiğini ifade etti.


Yayımlandı

kategorisi

yazarı:

Etiketler: