Haberler

Gazze’de Çocuk Felci Aşılama Kampanyası Başarıyla Devam Ediyor

Lazzarini’nin Duyurusu

Lazzarini, Gazze’de çocuk felcine karşı başlatılan aşı kampanyasında yaşanan gelişmeleri paylaştı. UNRWA ve ortaklarının çabalarıyla yüz binlerce çocuğa aşı uygulandı ve aşılama oranı %90’a ulaştı.

Aşı Kampanyası Başarıyla Tamamlandı

Lazzarini, Gazze’de çocuk felci aşılama kampanyasının birinci turunun başarıyla tamamlandığını duyurdu. Tarafların aşılama sürecine saygı göstermesinin önemine vurgu yaptı.

İkinci Doz Aşı Çalışmaları

Eylül ayı sonuna kadar tamambet devam edecek çalışmalarla Gazze’deki çocuklara çocuk felci aşısının ikinci dozunun yapılması hedefleniyor. Bu süreçte siyasi iradenin yardımların kesintisiz sağlanmasındaki rolüne dikkat çekildi.

Filistin’deki Vaka Sayısı ve İsrail Saldırıları

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasına göre, Gazze Şeridi’nde ilk çocuk felci vakası 16 Ağustos’ta tespit edilmişti. Ancak İsrail’in saldırıları sonucunda binlerce kişi hayatını kaybetti ve yaralandı. Sivil tamambet giriş altyapı da saldırıların hedefi oldu. Gazze’de yürütülen çocuk felci aşılama kampanyasının başarısı, bölgedeki insanların sağlığına verilen önemi ve uluslararası işbirliğinin gücünü gösteriyor. Ancak bölgedeki çatışmaların sağlık hizmetlerine olan etkisi göz ardı edilemez.