Sağlık

Sağlık Haftası Dolayısıyla Bakan Koca’dan Önemli Paylaşım

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sağlık Haftası’nı Kutladı

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, 7-13 Nisan Sağlık Haftası’nı kutladı. Dünya Sağlık Örgütü’nün kuruluş yıl dönümüne denk gelen bu özel haftayı anma fırsatı olarak değerlendiren Koca, önemli mesajlar verdi.

“İyilik Halinde Olmak İçin Çaba Göstermeliyiz”

Koca, paylaşımında, “7 Nisan ve 7 Nisan haftası, dünya uluslarının ve kurumların, bütün insanların tam bir iyilik halinde olması için çaba göstermesi kararlılığını, bu doğrultuda bilinçlenmeyi ifade ediyor. Bugün, 1948’deki beyana tarihte tekrar kayda geçeceği şekilde sahip çıkma zamanı.” ifadelerine yer verdi. Sağlık Haftası’nın insanların sağlık haklarına ve iyiliklerine dikkat çekmek için bir fırsat olduğunu belirtti.

Gazze’deki Duruma Dikkat Çekildi

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, paylaşımında ayrıca, “Gazze insanı ağır saldırılar altında ve her türlü sağlık hakkından yoksun.” diyerek, Gazze’deki insanların yaşadığı zorluklara da dikkat çekti ve sağlık hakkının önemine vurgu yaptı.