Beslenme Ve Diyet

Yağ Yakan Lahana Çorbası Diyeti

Yağ yakan lahana çorbası diyeti ile fazla yağlarınızdan kurtulmak artık bir işkence olmayacak.

Diyet konusu, günümüze kadar bütün zamanların gündemini meşgul etmiştir. Özellikle kadınların yoğun ilgi gösterdiği diyet konusunu bir de bizden dinleyin istedik. İşte PAK KADIN farkıyla, bizim kalemimizden diyet konusu:

Diyet Nedir?

Diyet kelime anlamı olarak ne demektir? Öncelikle bunu izah etmekte fayda var. Birtakım hastalıklar özel bir beslenme programı uygulamayı gerektirir. Bazı yiyecekler içerdiği birtakım maddeler veya içerdiği asit düzeyi nedeniyle herkesin yemesine uygun olmayabilir. Şeker hastalığı, kalp ve damar hastalıkları, tansiyon gibi kronik hastalıklar veya genetik birtakım hastalıklar bazı maddeleri içeren yiyecekler ile yağ ve şeker gibi maddeleri daha ölçülü ve dikkatli tüketmeyi gerektirir. Aslında diyeti tam olarak bu özel durumlara karşı geliştirilen ya da oluşturulan bir beslenme listesi olarak tarif etmek sanırım yanlış olmayacaktır. Diyet denildiğinde ilk akla gelen konunun zayıflama ve kilo kontrolü olarak algılanması ve bu şekilde kullanılması çok doğru değildir. Obezite yani şişmanlık genetik veya yeme alışkanlıkları sonucu vücuttaki boy – kilo oranının bozulması halidir ki elbette bunun da tedavi edilme aşamasında diyet yer almalıdır.

Şişmanlık ve Diyet

Şişmanlık en az insanlık tarihi kadar eski bir konudur ve her dönemin sorunudur. Şişmanlık elbette insanın kendisine olan güvenini kötü yönde etkilemektedir. Fakat durumu sadece görsel olarak ele almak yanlış bir yaklaşımdır. Olayın görsel boyutu elbette ki önemlidir. Fakat olay bu kadar basit değildir. Kilonun görsel sıkıntıdan öte birçok fiziksel ve ruhsal hastalıklara neden olduğu kanıtlanmış bilimsel bir gerçektir. Fazla kilo yani şişmanlık diyabet, kalp, damar hastalıkları, solunum yetmezliği ve tansiyon gibi pek çok hastalığın nedeni olarak gösterilmektedir.

lahana çorbası diyeti

Şişmanlık (Obezite) Nasıl Ölçülür?

Her vücudun yapısına göre taşıyabileceği yük miktarı elbette bellidir. Gücünün üzerinde yük zaten doğanın kanununa terstir. Çok klasik olacak ama bir kamyona kapasitesinin üzerinde koyduğunuz yük aracın motoru başta olmak üzere pek çok parçasına zarar verecektir. İnsan vücudu da bu şekilde değil midir? Yükü kapasitesini aştığında dizler iflas eder en basitinden. Ardından kalp, ciğerler ve akla gelen tüm organlar birbiri ile bağlantılı şekilde hata vermeye başlar. Bu kötü etkileşimden en çok hasarı ise insan psikolojisi almaktadır. Peki bu kilo fazlalığının ölçüsü nedir? Beden Kitle Endeksi yani vücut ağırlığının boy uzunluğu karesine bölünmesi sonucu elde edilen sonuçtur. Bu ölçü elbette kanun değildir. Bazı durumlarda esneklik gösterir. Yaş ve cinsiyet gibi durumlar göz önüne alınır.

Şişmanlıkla Mücadele Etme Yolları

Aslında klişedir ama doğru olan budur. Beslenme alışkanlıkları ve spor bir hayat tarzı olarak benimsendiğinde kilo zaten problem olmaktan çıkacaktır. Bazı kurallar hayatımıza rutin olarak girdiğinde bu sorunun üstesinden gelmek daha kolay olacaktır. Bu kurallar rutinine biraz değinmek isterim. Maddeler halinde saymak gerekirse:

Aslında sıradanmış gibi görünen bu tavsiyeleri hayat biçimi olarak uygulamak sorunu çözmeye yeterli gelecektir.

Her şeye rağmen kilo problemi ile karşı karşıya kalındığında ise profesyonel anlamda yardım alarak ya da kendi çabamızla olaya çözüm aramak gerekmektedir. Bu aşamada kendimizi adeta bir kampa sokarcasına yediğimiz içtiğimize dikkat etmemiz gerekmektedir. Ne yediğimiz kadar ne kadar yediğimizin de önemli olduğunu unutmamamız gerekmektedir. Bu anlamda bize yardımcı olabilecek profesyonel diyetisyenler tarafından hazırlanmış pek çok diyet listeleri mevcuttur. Bazı yiyeceklerin içerdikleri maddeler gereği vücutta yağ yakışına yardımcı olduğu bir gerçektir. Kendinize uygun olan diyet listelerinden bir tanesini seçerek onu düzenli uygulamamız gerekmektedir. Şunu unutmamak gerekir ki kilo vermekten çok kiloyu korumak önemlidir. Diyet listeleri sayesinde bir şekilde kilo verilir elbette.

Fakat önemli olan verdiğimiz bu kiloları yaptığımız diyeti bıraktığımız an tekrar daha fazlası ile almak vücut için daha büyük bir sorundur. Diyetler uygulayarak verdiğimiz kiloları diyet bittiğinde dikkat etmezsek ve eski düzensiz yeme alışkanlıklarına dönersek elbette verdiğimiz kiloları fazlasıyla alırız. Bu da vücut için bir bocalama anlamına gelir. Verdiğimiz bilgiler ışığında biz sizler için lahana çorbası diyeti hakkında bilgi vermek istiyoruz. Lahana çorbası diyetini anlatmadan önce bu diyet hakkında bilgi vermek istiyorum. Lahana çorbası diyetini yapmaya başlamadan evvel mutlaka doktor kontrolünden geçerek onay almanız gerekmektedir. Lahananın hızlı yağ yakışına etkisi bilinmektedir. Sizler için hazırladığımız örnek lahana çorbası diyet listesini vermeye geçmeden evvel bilmeniz gereken çok önemli bir konuya değinmek istiyoruz. Bu diyeti kesinlikle bir haftadan fazla uygulamayın. Eğer kilo vermeye devam etmek istiyorsanız 15 gün aralıklarla ve bir hafta süreyle bu diyeti uygulayın.

yağ yakan lahana çorbası diyeti

Sizler için hazırlamış olduğumuz bir haftalık lahana çorbası diyeti

1.gün: sınırsız lahana çorbası, muz haricinde herhangi bir meyve, bol su.

2. gün: sınırsız lahana çorbasının yanı sıra doyuncaya kadar sebze yiyebilirsiniz. İkinci günde kesinlikle meyve tüketmeyin. 1 adet haşlanmış patates yiyebilirsiniz ve bol su tüketmeyi de ihmal etmeyin.

3. gün: sınırsız lahana çorbası yanında mısır ve patates gibi nişasta içeren sebzeler haricinde sebze tüketebilirsiniz. Bol su içmeyi unutmayın.

4. gün: sınırsız lahana çorbası tüketmenin yanında iki veya üç adet muz ve yağsız süt içebilirsiniz.

5. gün: sınırsız lahana çorbası yanında domates ve kırmızı et tüketebilirsiniz.

6. gün: sınırsız lahana çorbası içebilirsiniz. Kırmızı et ve patatesin dışında pişmiş sebze tüketebilirsiniz.

7. gün: diyetinizin son gününde sınırsız lahana çorbası içebilir bunun yanında düşük kalorili meyve suları ve esmer pirinç tüketebilirsiniz. Tekrar hatırlatmakta fayda görüyoruz. Size vermiş olduğumuz örnek diyet listesini kesinlikle doktora göstermeden kullanmanızı önermiyoruz. Lahananın dolaşım sistemini harekete geçirici ve yağ yakışını hızlandırıcı özelliği vardır. Şimdi özelliklerini ve diyet listesini verdiğimiz lahana çorbasının tarifini vermeden geçmeyelim.

Lahana çorbası nasıl yapılır?

Biraz zeytinyağında yemeklik doğradığınız soğanları sote yapın. Küp küp ya da istediğiniz herhangi bir şekilde doğramış olduğunuz havuçları ve doğranmış kırmızı biberleri ilave ederek kavurmaya devam edin. İnce ince kıymış olduğunu lahanaları ilave ederek kavurma işlemine bir süre daha devam edin. Ardından bir kaşık un ilave edip kokusu çıkıncaya kadar kavurun. Bir kaşık tercih ettiğiniz herhangi bir salça ilave edin, tuz ve çekilmiş taze karabiberin arkasından üzerine 5-6 bardak kaynamış içme suyu ya da tavuk suyu ilave ederek yarım saat pişirin. Servis yaparken üzerine kıyılmış dereotu ekleyin. Ve çorbanız hazır. Afiyet olsun. Lahana çorbası diyeti ve örnek bir diyet listesi verdik. Bu diyeti yapmak isteyenlere yeniden hatırlatmak isteriz. Lahana çorbası diyeti için mutlaka doktorunuza danışın. Herkese sağlıklı günler diliyorum.