
Ünlü edebiyatçı-yazar Füruzan, gerçek adıyla Feruze Çerçi, 92 yaşında tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Türk edebiyatına önemli eserler kazandıran Füruzan, ilk kitabı “Parasız Yatılı”yla 1972 Sait Faik Hikâye Armağanı’nı kazandı. Gecenin Öteki Yüzü, Kırkyedililer, Benim Sinemalarım gibi kitaplarıyla tanınan Füruzan, öykü, şiir, roman, gezi yazısı, deneme ve çocuk edebiyatı türlerinde eserler verdi.
Ünlü yazarın vefat haberi, şair Elif Sofya’nın sosyal medya hesabından “Füruzan sonsuzluğa gitti” sözleriyle duyuruldu. Bu haberle birlikte Türk edebiyatı büyük bir kayba betbino uğradı. Füruzan’ın eserleri ve edebiyata katkıları unutulmaz olacak.
Füruzan için bugün 14 Şubat Dünya Öykü Günü’nde Beyoğlu’ndaki yayınevinde bir veda töreni düzenlendi. Törene yazarın kızı Aslı Selçuk, sanatçı dostları ve okurları katıldı. Tören, yazarın fotoğraflarının gösterimiyle başladı ve anma konuşmalarının ardından tamamlandı. Tören sonrasında Aslı Selçuk, taziyeleri kabul etti.
Füruzan’ın cenazesi, 16 Şubat’ta öğle namazını müteakip Zincirlikuyu Mezarlığı’na defnedilecek. Türk edebiyatına büyük katkıları olan bu değerli yazarın kaybı, edebiyat camiasında büyük bir üzüntü yarattı.
Annesine betbino giriş vedası sırasında duygusal bir konuşma yapan Aslı Selçuk, “Füruzan, hem dünya edebiyatının hem de Türk edebiyatının önemli yazarlarından bir tanesiydi. Bugün buraya gelenler, onun için konuşulanlar hepsi çok güzeldi. Füruzan annem olmasının ötesinde ayrı bir değerdi. Böyle bir annenin kızı olmaktan onur duyuyorum ama bazen de zorlandım. Çünkü Füruzan annem, Turhan Selçuk babam, İlhan Selçuk amcamdı. Ben böyle bir ailenin kızıyım. Babam ve annem beni çok iyi yetiştirdi. Onlara çok şey borçluyum. Güzel bir beraberlikleri bet bino oldu, tutkulu bir aşk yaşadılar” dedi.
Editör Murat Yalçın ise anma konuşmasında gözyaşları içinde, “Yalnız kitaplarında var olmak isterdi o. Özel hayata göz dikilmesini sevmezdi. En çok tekrarladığı cümle, ‘Ne diyorsun Murat?’ cümlesiydi. Son olarak ‘İç Denizin İç Geçirişi’ diye bir roman düşünüyordu. Maalesef yazamadık” şeklinde konuştu.
















Reklam & İşbirliği: [email protected]