
Hesarek Dağı’nın eteklerinde 7 yıl önce devlet yatırımı olarak inşa edilen kayak merkezi, bölgenin en gözde tesislerinden biri haline geldi. 28 Ocak’ta kapılarını açan merkez, bu yıl yeterli kar seviyesine ulaşılmasıyla birlikte kayakçıların yoğun ilgisini çekti.
Kayak merkezi, amatör ve profesyonel kayakçıların kullanabildiği farklı uzunluklarda 3 piste sahiptir. Her yıl daha fazla sayıda kayakseverin tercih ettiği merkez, son bir haftada yaklaşık 22 bin kişi tarafından ziyaret edildi. Sömestir tatilinin son gününde dahi binlerce kişiye ev sahipliği yapan merkez, çocuk ve gençlerin de karın keyfini çıkarmasını sağladı.
Misafirler, merkezde bulunan pistlerin yanı sıra teleski, telesiyej ve babylift mekanik sistemlerini kullanarak keyifli zaman geçirebiliyor. Ayrıca, Jandarma Arama Kurtarma (JAK) timi tarafından sağlanan güvenlik kontrolü ile misafirler rahat bir şekilde eğlenceye odaklanabiliyor.
Hesarek Kayak Merkezi Müdürü Sadullah Bozan, merkezin bölgenin en modern tesislerinden biri olduğunu belirtiyor. Merkezin çevre illerden kolay ulaşılabilir bir konumda olduğunu ifade eden Bozan, bir hafta içerisinde 22 bin ziyaretçiye ev sahipliği yaptıklarını aktarıyor. Çevre illerden turlarla gelen misafirlerin büyük ilgi gösterdiği merkez, tatilin son gününde de yoğun bir ziyaretçi akınına uğradı.
Tesisin tamamen dolduğunu bildiren Bozan, herkesi kayak merkezine beklediklerini söylüyor. Elazığ’dan ailesiyle gelen Harun Genç, merkezde keyifli vakit geçirdiklerini ve tekrar gelmek istediklerini belirtiyor. Oğlu Ömer Ali Genç ise kardeşleriyle birlikte merkezde eğlenceli zaman geçirdiklerini dile getiriyor.
















Reklam & İşbirliği: [email protected]