Bulgaristan’da Türkiye sınırında düzenlenen operasyonda, 31 kilogram esrarın ülkeye sokulmak istenirken ele geçirildiği ve olayla ilgili 5 kişinin gözaltına alındığı bildirildi. Operasyon, 22 Mayıs 2026 tarihinde Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda gerçekleştirildi.
Kapıkule Sınır Kapısı’nın Bulgaristan tarafında yer alan Kapitan Andreevo Sınır Kapısı’nda, ülkeden çıkış yapmak isteyen bir araç detaylı incelemeye alındı. Araç içerisinde yapılan aramada, koltuklara gizlenmiş özel bölmeler tespit edildi. Bu bölmelerde bulunan vakumlu paketler üzerinde yapılan incelemelerde, paketlerin esrar olduğu anlaşıldı.
Ele geçirilen uyuşturucunun toplam ağırlığının 31 kilogramı aştığı ve piyasa değerinin yaklaşık 256 bin euro olduğu yetkililer tarafından açıklandı. Operasyonun ardından araç sürücüsü gözaltına alındı. Soruşturma genişletilerek Gabrovo ve Sofya’da eş zamanlı operasyonlar düzenlendi.
Bu operasyonlarda, suç örgütü lideri olduğu iddia edilen bir kişi ile iki yardımcısı dahil olmak üzere toplam 5 şüpheli yakalandı. Şüphelilerin ikametgahlarında ve bir oto servis işletmesinde de arama çalışmaları yapıldığı kaydedildi. Haskovo Bölge Savcılığı’nın yürüttüğü soruşturma kapsamında, 40 ve 46 yaşlarındaki iki kişinin uyuşturucu maddeyi sınırdan kaçırmaya teşebbüs suçlamasıyla yargılanacağı belirtildi.
Reklam & İşbirliği: [email protected]