
Adana’nın Sarıçam ilçesinde çocukluk arkadaşı Hasan Hüseyin Kara’yı (17) bıçaklayarak ölümüne neden olan Baran A. (18) tutuklandı. Olay, 12 Eylül günü Beyceli Mahallesi’nde boş bir arsada alkol alındıktan sonra bir evde çıkan tartışma sonucu yaşandı.
İddialara göre, Baran A. ve arkadaşları Hasan Hüseyin Kara ile birlikte alkol aldıktan sonra bir akrabalarının evine geçti. Evde yaşanan küfürleşme üzerine Baran A. ile Hasan Hüseyin Kara arasında başlayan tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Baran A., kavgada yanında bulunan bıçakla Kara’yı karın bölgesinden yaraladı.
Aldığı bıçak darbesiyle yere yığılan Hasan Hüseyin Kara, olay yerine çağrılan sağlık ekiplerinin ilk müdahalesinin ardından Seyhan Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. Hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen Kara kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Olayla ilgili soruşturma başlatan Sarıçam İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, şüpheli Baran A.’nın saklandığı evi tespit ederek operasyon düzenledi.
Gözaltına alınan Baran A., emniyetteki ifadesinde, alkol aldıkları sırada arkadaşının kendisine küfür ettiğini ve uyarmasına rağmen devam edince öfkelendiğini belirtti. Bacağından bıçaklamayı amaçladığını ancak arbede sırasında bıçağın arkadaşının karnına isabet ettiğini söylediği öğrenildi. Adliyeye sevk edilen Baran A., çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildi.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]