
Antakya ilçesinde yaşayan ve 6 Şubat 2023’teki afet sonucunda evini kaybeden Rezan Ezer, ailesiyle birlikte Mersin’e yerleşmek zorunda kaldı. Ancak memleketinden uzakta geçirdiği günler onu üzüyordu. Ezer, Hatay’a ve sevdiği çocuklara yardım etmek için bir proje geliştirmeye karar verdi.
Mersin’e göç ettiğinde Erdemli Halk Eğitim Merkezi’nin müdür yardımcılığı görevine atanan Ezer, bir çocuk tiyatrosu ekibiyle birlikte Anadolu masallarını sahneye uyarladı. Amacı, depremi yaşayan çocukların yüzünde tebessüm oluşturabilmekti. Ezer, proje için masalları kendisi yazıp yönettiğini belirtti.
Ezer, projenin amacının depremden etkilenen çocuklara masallar aracılığıyla şifa oluşturmak olduğunu dile getirdi. İlk olarak Erdemli’deki okullarda oyunları sahnelediklerini ve birçok çocuğun hayatında ilk defa tiyatro ve masallarla karşılaştığını söyledi. Ardından, Hatay’a gelerek “dezavantajlı bölge” olarak nitelendirilen bölgelerdeki çocuklara masal tiyatrosunu sunduklarını ifade etti.
Oyunları izleyen çocuklardan Ali Emir Açar, çok eğlendiklerini ve masalların etkileyici olduğunu belirtti. Ela Güleryüz ise etkinlikte çok güldüğünü ve eğlendiğini söyledi. Derin Alasız ise ilk kez tiyatro izlediğini ve özellikle şakacı adamın şakalarının çok güzel olduğunu ve kostümleri çok beğendiğini paylaştı.
















Reklam & İşbirliği: [email protected]