Hızlı Erişim Başlıkları
Bakanlık, UMKE ve Ambulans Birimleri Depremzedelere Sağlık Hizmeti Verdi
Depremin ardından harekete geçen Bakanlık, Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) ve ambulans birimleri, çadırlarda acil müdahale üniteleri ve gezici sağlık hizmeti veren birimleriyle depremzedelere sağlık hizmeti sundu.
Binlerce Ambulans ve UMKE Aracı Hizmet Verdi
İlk günden itibaren depremden etkilenen illerde bin 810 ambulans, 245 UMKE aracı, 16 hava ambulansıyla hizmet verilirken, 15 psvbet bin 883 UMKE ve acil sağlık personeli görev yaptı.
Yaralıların Nakli ve Acil Müdahale
Deprem sonrası, bölgeye yurt genelinden sevk edilen UMKE ve 112 acil sağlık personeli ekipleri, yıkılan binalardaki arama kurtarma çalışmaları, acil müdahale ünitelerinin kurulumu ve işletilmesi ile saha taramalarında görev aldı. Bölgeden toplam 51 bin 665 hasta ve yaralı sevki gerçekleştirildi.
Personel Sayısı ve Sağlık Hizmetleri
Deprem bölgesindeki sağlık tesislerinde 113 bin 759 personel çalışırken, Türkiye’nin dört bir yanından 15 bin 883 UMKE ve acil sağlık hizmetleri personeli, 21 bin 204 hekim, 62 bin 590 sağlık personeli, 38 bin 513 destek personeli olmak psvbet giriş üzere toplam 138 bin 190 personel deprem bölgesinde görevlendirildi.
Bebek ve Çocukların Sağlık İzlemi
Deprem bölgesindeki illerde 2 milyon 309 bin 971 bebek ve çocuğun sağlık izlemi gerçekleştirildi. Ayrıca, bölgedeki bebek ve çocuklara Spinal Müsküler Atrofi (SMA) taraması yapıldı.
Salgın Önleme Çalışmaları
Deprem sonrası salgın önleme kapsamında depremden etkilenen illerde aşılama çalışmaları başlatıldı. Tetanos aşısı yapılarak önlem alındı ve bebek ve çocukluk çağı aşıları uygulandı.
İçme Suyu Kontrolü ve Güvenliği
Çevre sağlığı ekipleri tarafından içme suyu kontrolü ve güvenliği için yoğun çalışmalar yapıldı. Şebeke sistemlerinin kullanılabilirliği tespit edildi ve su ve hijyen konusundaki eksiklikler giderildi.