Bu teoriye göre Dünya’da büyük patlama öncesinde herhangi bir canlılık bulunmuyordu. Bir anda küçücük bir delikten devasa bir patlama meydana geldi ve evrenimizin serüveni başladı. İlk etapta evrenimiz meydana gelen patlama nedeniyle oldukça sıcaktı ve gazlar her tarafı sarmıştı. Bunun ardından büyük bir soğuma meydana geldi ve ardından ilk oluşan deniz canlıları yaratıldı. Tek hücrelilerden daha sonra çok hücreliler, bitkiler, hayvanlar ve insan oluştu.
Dünyada ilk açan çiçek ise incelenen fosil kayıtlarına göre Çin’de bulunuyor. İşte dünyamız üzerinde bulunan en eski çiçekler şu şekilde kayıt altına alınmıştır.
• Archaefructus
• Amborella
• Nymphaeales
Meydana gelen çiçekler fosil yapılan araştırmalara göre yaklaşık 100 milyon yıl öncesine işaret ediyorlar. Meydana gelen ilk çiçekli bitkilerin daha basit yapılarda oluştukları düşünülüyor. Zamanla evrim neticesinde daha kompleks yapılara gelen bitkiler günümüzde canlılığın önemli birer temsilcileri konumundadır.
Ağaçların Günümüzdeki Önemi Nedir?
Yeşil bitkiler, ormanlar veya ağaçlar günümüzde oksijen oluşumu açısından oldukça önemlidirler. Rahat bir şekilde nefes alabilmemiz için bizlere oksijen gerekir. Atmosferde yaklaşık yüzde 20 oranında oksijen bulunur. Ormanlar ise zararlı olan karbondioksiti alarak bizlerin yaşaması için gerekli olan oksijen gazına çevirirler.
Bitkiler, ormanlar ve ağaçlar kısacası insanoğlunun her zaman ilgisini çekmiştir ve tarihi ilk açan bitkiler de halen günümüzde devam eden önemli bir araştırma konusudur.