Halı Temizleme Nasıl Yapılır?
Evlerin olmazsa olmaz dekorasyonlarından biri zeminleri daha güzel gösteren halılardır. Pak kadın sitesi olarak bu yazımızda siz değerli okuyucularımıza halı temizleme nasıl yapılır konusu hakkında detaylı bilgiler vermeye çalışacağız. Halı temizleme işi kesinlikle teknik ve bilgi gerektiren bir iştir. Ayrıca halı yıkama işi sanıldığı kadar basit değildir. Özellikle salon, oturma odası gibi alanlarda kullanılan halıların boyutları epey büyüktür. Çamaşır makinesine atıp yıkama gibi bir durum da söz konusu değildir. Zaten ağır olduklarından dolayı çamaşır makinesinin çalışmasını zorlar. Halıların belirli aralıklarla temizlenmesi gerekmektedir. Temizleyen halıların arasında belli bir süre sonra toz ve akarlar birikir. Özellikle toz durumu alerjisi olan biri için oldukça kötüdür. Sağlığınızı riske atmamak adına düzenli olarak halılarınızı temizlemenizi önerebiliriz. Bunun için elbette ki halı yıkama firmaları hizmet vermektedir. Eğer kendiniz evinizde halılarınızı temizlemek istiyorsanız, bu yazımız tam da size göredir.

Halı Temizleme Teknikleri Nelerdir?
Halı temizleme teknikleri arasında ilk sırada halıların düzenli olarak yıkanması gelmektedir. Özellikle evlerinde kedi veya köpek besleyenler daha sık halılarını temizlemelidir. Evcil hayvanlarımızın tüyleri illaki dökülmektedir. Bu da haliyle halıların daha çabuk kirlenmesine sebep olmaktadır. Halı temizleme işlemine öncelikle güçlü vakum özelliğine sahip süpürge makinesi ile süpürerek başlayabilirsiniz. Süpürge makinesini haftada en az bir kere de olsa kullanmanızı tavsiye ederiz. Çoğu insan halılarını süpürge makinesi ile süpürürken sadece halının yüzeyini temizler. Bu son derece yanlış bir temizleme şeklidir. Halılarınızı süpürürken mutlaka arka tarafını da süpürmeniz gerekmektedir. Çünkü evin içerisinde serbestçe dolaşan tozlar, halıların altında çok daha kolay birikir. Süpürge işlemini tamamladıktan sonra ise halınızda herhangi bir leke varsa onu çıkarmanız gerekmektedir. Bunun için su ile karbonatı karışıp lekeli bölgelere dökebilirsiniz. Ardından o bölgeleri herhangi bir fırça ile fırçalayıp, lekeleri kısa sürede çıkarabilirsiniz.
Halılar Nasıl Yıkanır?
Halıları temizleme ve süpürme işleminden sonra ise yıkama işlemi gelmektedir. Peki, halılar nasıl yıkanır? Bu sorunun cevabını yazımızın devamında bulabilirsiniz. Halı yıkamada en sık tercih edilen temizleme ürünü arap sabunudur. Arap sabunu oldukça güçlü leke çıkarıcı özelliğe sahiptir. Ayrıca çok iyi köpürmektedir. Halılarınız normal ise yani saçak gibi kısımlar yoksa herhangi bir tahta fırça yardımı ile yıkayabilirsiniz. Eğer halılarının uçlarında saçaklar varsa tahta fırça yerine sünger kullanmanızı tavsiye ederiz. Uygun temizleme ürünü ile güzelce yıkadıktan sonra çok iyi durulamanız gerekmektedir. Halıların üzerinde hiçbir şekilde deterjan, sabun, köpük kalmamalıdır. Eğer tüm kalıntıları temizlemezseniz, halıların arasında kalan kalıntılar zaman içerisinde halılarınızın yıpranmasına ve çürümesine sebep olur. Yıkama işlemini de bitirdikten sonra en az dört veya beş gün kuruması için bekletmeniz gerekmektedir. Sonrasında evinizin güzelliğine güzellik katan halılarınızı kullanabilirsiniz.