Tubaların bağlanması olarak bilinen bu yöntem artık hiç çocuk istemeyen kadınlar için kullanılan bir yöntem olup güvenliği tartışılmaz. Yapılan müdahale fallop tüplerine müdahale olup bağlanma sonrasında artık geriye dönüş yoktur ve ameliyat komplikasyonları dışında olumsuz etkileri yoktur. Yine kadınlara uygulanan histeroktomi gibi ameliyatlar da aynı etkinliktedir. Esas olarak şimdilik uygulanan ameliyat türü beş çeşit olup bu ameliyatlarda ya vajinadan girilmekte yada karın duvarı açılarak tubalar bağlanmakta, kesilmekte, dikilmekte yada özel bir araçla yapıştırılmaktadır. Bir bölümü de çıkartılan, bağlanan, kapatılan tüpler için bu ameliye sonrasında başarısızlık oranı yine binde dörtlük bir şanssızlıktır. Burada da doktorunuz size en uygun seçimi yapacaktır. Yüksek bir kesinlik sağlayan doğum kontrol yöntemi olan tüplerin bağlanması, bilinen diğer doğum kontrol yöntemlerinden daha güvenlidir demiştim.
Bu güvenlik yinede binde dörtlük bir şanssızlığı getirebilir ama yinede etkin ve kalıcı bir yöntem oluşuyla kimyasal hiçbir komplikasyonda taşımaz. Kalıcılığı geriye dönüşü olmayan sürekli bir yöntem oluşundandır.
Olumsuzluklar ise sadece vajina yolu ile girişlerde meydana gelebilecek enfeksiyonlarla sınırlı olup, benzer vajina girişlerinden azıcık daha sıkıntı verir. İç organların zarar görmesi, enfeksiyonlar bile gelişmekte olan bilimsel yöntemler karşısında aşılmaktadır. Bu durumda sadece yeniden bir çocuk sahibi olmayı istemenizde geriye dönüşünüzün olmaması gerçeğidir ki gelişmekte olan mikro cerrahi yöntemleri bu engeli de aşabilecek doneler göstermektedir.
Tubaların kesilmesi yumurtlama işlevini etkilemez ancak bu yumurta döllenemez. Tasasız bir cinsel yaşam güveni sağlayacağından cinsel aktivitenizi olumlu kılar. Tubaların bağlanmasına tercih edebileceğiniz bir yöntem ise vazektomi olup daha az enfeksiyonel sorunları olan ve daha ucuz bir yöntemdir, karmaşıklığının azlığına karşın etkinliği aynıdır. Buraya kadar dünyayı sırtlarında taşıyan kadınların uygulayabileceği doğum kontrol yöntemlerini anlattık hep. Evet, ne yazık ki araştırmacılar doğum kontrol yöntemi deyince öncelikle baskın bir şekilde kadınların kullanabileceği yöntemleri öne çıkarmışlar onları geliştirmişlerdir. Kaldı ki erkeklerimizin de bunu desteklediği bir gerçektir.
Yaşamın ortaklığı, cinsel zevklerin birlikteliği yadsınmış, kadınlar yaşamın birçok alanında olduğu gibi eşitsiz gelişmenin kurbanı edilmişlerdir. İleri ülkelerde bile yaygın olan eşit işe eşitsiz ücret, aynı mesleklerde eşitsiz ilerleme kadınların üzerinde taşıdıkları olumsuzluklar olmuşlardır. Cinsel zevklerin paylaşımında kadına hep korunmayı düzenleme bırakılmış, erkek’ise kendisini bunun dışında tutmuştur. Sadece erkeklere karşı baskın olabilen genel kadınlar erkekleri korunma uygulamakta zorunlu kılabilmiş, yaygın bulaşıcı cinsel hastalıklardan çekinen erkekler koşa koşa korunmaya yönelebilmişlerdir.