
Mahzuni Şerif , asıl adı Şerif Cırık olan, Türk halk ozanıdır. 17 Kasım 1939’da Kahramanmaraş’ın Afşin ilçesinde doğmuştur.
Mahzuni Şerif , Afşin’in Alembey köyündeki Lütfi Mehmet Efendi Medresesi’nde eğitim görmüş, saz çalmayı ve deyiş söylemeyi amcası stilbet Aşık Fezali’den öğrenmiştir. Sanat yaşamı boyunca birçok unutulmaz esere imza atmıştır.
17 yaşında dayısının kızı Emine ile evlenen Mahzuni Şerif’in bu evlilikten Züleyha adında bir kızı olmuştur. Daha sonra İtalyan asıllı Sovina (Suna) ile evlenen sanatçının bu stilbet giriş evlilikten üç çocuğu olmuştur. Üçüncü evliliğini Gaziantep’te bir öğretmen olan Fatma Hanım ile yapmıştır ve bu evlilikten de dört çocuğu dünyaya gelmiştir.
Aşık Mahzuni , Türkü geleneğine büyük katkı sağlamış, 453 plak ve 58 kaset gibi stil bet birçok eser bırakmıştır. 2001 yılında Almanya’da kalp ve solunum yetmezliği nedeniyle hastaneye kaldırılan Mahzuni Şerif, bir yıl sonra hayata veda etmiştir. Vasiyeti üzerine Hacıbektaş ilçesinde defnedilmiştir.
















Reklam & İşbirliği: [email protected]