
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Galata Kulesi’nde gerçekleştirilen onarım ve iyileştirme çalışmalarının tamamlanarak bugünden itibaren yeniden ziyarete açılacağını duyurdu.
1964-1967 yılları arasında eklenen betonarme yapılar üzerinde yapılan teknik analizler ve jeoradar raporları doğrultusunda hazırlanan projelerin modern teknolojilerle, alanında uzman akademisyenler rehberliğinde uygulandığı belirtildi.
Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü’nün sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, restorasyon çalışmalarının fen ve sanat kurallarına uygun şekilde tamamlandığı ve yapılan çalışmaların kültürel mirasın korunması ve ziyaretçilere ev sahipliği yapacak şekilde düzenlendiği belirtildi. Galata Kulesi 25 Mayıs 2024 tarihinden itibaren ziyaretçilere yeniden açılacak ve ziyaretçi yönetim planı çerçevesinde saat başı en fazla 100 kişi olacak şekilde kontrollü girişlere izin verilecektir.
















Reklam & İşbirliği: [email protected]