AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Maros Sefcovic, AB üyesi 27 ülkenin ticaretten sorumlu bakanlarının Lüksemburg’da gerçekleştirdiği toplantıya katılarak açıklamalarda bulundu.
Sefcovic, toplantıda Avrupa’nın küresel ticaret sistemindeki konumunu ele alacaklarını belirterek, “Avrupa’yı küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi olarak tanımlayabileceğimiz durum karşısında nasıl konumlandıracağımızı tartışacağız.” dedi.
AB ile ABD arasındaki ilişkiler ve devam eden temaslar hakkında bilgilendirmelerde bulunacağını vurgulayan Sefcovic, AB’nin olası ticaret sapmalarını önlemek için nasıl hazırlıklar yapacaklarını da toplantıda ele alacaklarını belirtti.
AB’nin, ABD’nin otomobil, çelik ve alüminyuma yaptığı ek tarifelerin AB ihracatını nasıl etkileyeceğine dair tahminler de toplantıda gündeme gelecek. AB’nin, ABD’ye yapacağı ihracatın yaklaşık 380 milyar avroluk bir kısmının ek tarifelere tabi olabileceği öngörülüyor.
Sefcovic, toplantının ayrıca zor durumdaki Avrupa şirketlerinin desteklenmesi, serbest ticaret müzakerelerinin hızlandırılması ve Dünya Ticaret Örgütü mekanizmalarına uygun davranılması gibi konuları da ele alacağını belirtti.
Reklam & İşbirliği: [email protected]