
Gaziantep Şehir Hastanesi’nde gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla, karın bölgesini neredeyse tamamen dolduran ve sol bacağa kadar uzanan 46 yaşındaki bir hastanın tümörü çıkarıldı. Op. Dr. Muhammed Tahir Akça tarafından yapılan ameliyatta, yaklaşık 20 kilogram ağırlığında tümör dokusu ve sol böbrek alındı.
Gaziantep’te yaşayan Selma Gök, daha önce farklı bir merkezde ameliyat geçirmesine rağmen karın bölgesinde yeniden oluşan retroperitoneal liposarkom (tümör) nedeniyle sağlık sorunları yaşadı. Tümörün büyümesiyle karında artan şişkinlik, bulantı, kusma ve yemek yiyememe gibi şikayetler ortaya çıktı. Tümörün sol bacağa doğru ilerlemesi, sinir basısı nedeniyle yürüme güçlüğüne ve topallamaya neden oldu.
Gök, Gaziantep Şehir Hastanesi’ne başvurduktan sonra Cerrahi Onkoloji Uzmanı Op. Dr. Muhammed Tahir Akça tarafından muayene edilerek ameliyata alındı. Operasyonda, 53×30 santimetre boyutlarındaki en büyük kitle dahil olmak üzere yaklaşık 20 kilogram ağırlığındaki tümör dokusu temizlendi. Sol böbreği tamamen saran kitle nedeniyle böbrek de alınırken, karın içindeki diğer küçük tümörler de çıkarıldı. Tümörün bacağa uzanan 12 santimetrelik kısmı da cerrahi olarak temizlenerek sinir üzerindeki baskı giderildi.
Gaziantep Şehir Hastanesi’nden yapılan açıklamada, retroperitoneal liposarkomların sinsi ilerleyebildiği ve uzun süre belirti vermeden büyüyerek büyük boyutlara ulaşabildiği belirtildi. Nüks etme eğilimi yüksek olan bu tümörlerde cerrahi olarak tamamen çıkarılmasının tedavinin temelini oluşturduğu vurgulandı. Gaziantep Şehir Hastanesi’nin bu tür kompleks vakalarda deneyimli kadrosu ve teknolojik altyapısıyla hastalara umut olmaya devam ettiği ifade edildi.






















Reklam & İşbirliği: [email protected]