Gazze’de Sektörler İşlevsiz Hale Geldi
Gazze’deki hükümetin Medya Ofisi Genel Müdürü İsmail es-Sevabite, İsrail’in saldırıları sonucu Gazze’de pek çok sektörün işlevsiz hale geldiğini ifade etti. Sevabite, İsrail ordusunun sağlık, eğitim, din, ticaret, hizmet ve benzeri pek çok sektörü işlevsiz hale getirerek hastaneleri ve sağlık merkezlerini yıkarak hizmet dışı bıraktığını kaydetti.
Gazze Halkı Zorla Aç Bırakıldı
Sevabite, İsrail ordusunun başta kuzeydeki kentlerde yaşayanlar olmak üzere Gazze halkını zorla aç bıraktığını ve sıkı ablukaya tabi tuttuğunu belirterek, yetersiz beslenme sebebiyle 35 kişinin hayatını kaybettiğine işaret etti.
Hapishanelerde Toplu Mezarlar Oluşturuldu
İsrail ordusunun, Gazze’deki hapishanelerde 7 toplu mezar oluşturduğunu, bin 500 mezarı açtığını ve yüzlerce naaştan organ çaldığını ifade eden Sevabite, Gazze’nin kelimenin tam manasıyla bir felaket bölgesi haline geldiğini söyledi.
Gazeteciler Hedef Alınıyor
Sevabite, İsrail ordusunun gerçeği gizlemek ve Gazze’de işlenen katliamları ifşa etmeye çalışan sesleri susturmak için gazetecileri hedef aldığını vurguladı.
İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 39 bin 480 Filistinlinin öldüğü, 91 bin 128 Filistinlinin yaralandığı bildirilmişti. Enkaz altında halen binlerce ölü olduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip ediliyor.