Ruj Nedir, Nasıl Yapılır?
Kadınların asla vazgeçemediği makyaj ürünlerinden biri birbirinden farklı renk tonlarına sahip rujlardır. Kadınların adeta aksesuarı haline gelen rujlar, onları daha çekici ve alımlı göstermektedir. Pak kadın sitesi olarak, ruj nedir nasıl yapılır sorularının cevapları için bu yazımızı hazırladık. Eminiz ki rujun nasıl yapıldığını çoğu kadın merak ediyordur. Güzelliğin simgesi haline gelen rujun tarihi oldukça eskilere uzanmaktadır. Kozmetik bir ürün olmakla birlikte çeşitli renk pigmentleri, bal mumu, yumuşatıcı gibi maddeler içermektedir. Her rujun kendine has belirli özellikleri bulunmaktadır. Kimisi yalnızca renk verirken kimisi hem renk hem de koruyucu özelliğe sahiptir. Öte yandan uzun süre kalıcılığa sahip birçok markanın ruj modeli bulunmaktadır. Hatta kadınlar en çok çıkmayan rujları tercih etmektedir. Hem katı hem de likit forma sahiptir. Aynı zamanda mat veya simli çeşitleri de mevcuttur.

Ruj Nasıl Yapılır?
Ruj nasıl yapılır sorusunun cevabını bu bölümde veriyor olacağız. Ruj kelimesi, rouge kelimesinden gelmektedir. Rouge ise Fransızca kökenli bir kelimedir. Bir rujun içeriğinin yaklaşık %60’ı farklı yağlardan ve bal mumundan meydana gelmektedir. Ruj yapımı toplamda üç aşamadan geçmektedir. Kadınların dudaklarına renk veren bu ürünün nasıl yapıldığını sizler için araştırdık. İlk olarak bal mumu ve belirlenen farklı özelliklere sahip yağlar farklı alanlarda ortalama 80 derecelik sıcaklığa gelinceye kadar ısıtılmaktadır. Tabi ki bu süreç ruj üreten firmadan firmaya göre değişiklik gösterebilir. Belirlenen sıcaklığa ulaştıktan sonra ardından hepsi birbirine karıştırıp homojen haline getirilmektedir. Bütün bu aşamalardan sonra renk pigmentleri eklenir, ardından da kokular, nemlendiriciler ve diğer maddeler eklenir. Son aşamaya geçmeden önce biraz soğuması beklenmektedir. Yeterince soğuduktan sonra ise kalıplara dökülür biraz daha beklenir ve ardından da kaplara alınır. Kaplara alınan rujların katılaşması beklenmektedir. Son olarak da alevleme işlemi yapılır. Bu işlem rujların pürüzsüz olması için yapılan bir işlemdir.
Ruj Kullanmak Tehlikeli mi?
Rujun tarihinden yapımına kadar olan bilgileri en detaylı şekilde sizlere verdik. Ruj yapımının dışında rujun tehlikeli olup olmadığı da sorgulanmaktadır. Birçok kadın ruj kullanmak tehlike mi sorusunun cevabını merak etmektedir. Ruj tek başına tehlikeli değildir. Fakat ruju sık sık tazelediğinizde ister istemez rujdan yemiş oluyorsunuz. Ayrıca ruj yemeyi sevenlerin sayısı da azımsanmayacak kadar fazladır. Rujun içerisinde yer alan maddeler, yendiği zaman sağlığınızı olumsuz yönde etkileyebilir. Bu yüzden bir ruj satın almadan önce içeriğine detaylı bir şekilde bakmanızı tavsiye ederiz. Zira bazı rujlarda maalesef ki kurşun, yapay kokular, metilparaben, poliparapen gibi kanserojen ve alerji oluşumu yapabilen maddeler bulunmaktadır. Bu yüzden ruj seçiminizi doğal bileşenlerden oluşan rujlar arasından seçmenizi öneririz.