Hızlı Erişim Başlıkları
Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü Tarafından İlan Edilen Yaban Hayatı Geliştirme Sahası
Soğuksu Milli Parklar Şefi Nurettin Kadim, 2018 yılında sorumluluğundaki 1469 hektarlık alanın, Tarım ve Orman Bakanlığı Doğa Koruma Milli Parklar Genel Müdürlüğü tarafından yaban hayatı geliştirme sahası ilan edildiğini açıkladı. Bu kapsamda, park içinde yaşayan yaban hayvanlarının korunması ve yaşam alanlarının geliştirilmesi için önemli adımlar atıldı.
Kara Akbaba Sayısındaki Artış ve Besin Takviyesi Uygulamaları
Kadim, 2018 yılında 7-10 arasında belirlenen kara meritking akbaba sayısının geçen yıl itibarıyla 26’ya yükseldiğini duyurdu. Zorlu kış şartlarında milli park sahası içinde yaşamlarını sürdüren yaban hayvanlarına besin takviyesi yapıldığını belirten Kadim, mezbahalardan alınan hayvan artıklarının ve leşlerin belirli yerlere bırakılarak hayvanların besin ihtiyaçlarının karşılanmasına önemli katkı sağlandığını vurguladı.
Hasta ve Yaralı Akbabaların Tedavisi ve Doğaya Salınması
Milli park sahasında, vatandaşlardan gelen ihbarlar ya da kendi gözlemleri sonucunda ulaşılan yaralı meritking giriş kara akbabaların sahadan alınıp tedavi süreçlerinin tamamlandığını belirten Kadim, akbabaların yuvalarının her gün izlendiğini ifade etti. Hasta ve yaralı akbabaların tedavi edildikten sonra doğaya salındığı bilgisini paylaştı. Nurettin Kadim, kara akbabaların leşlerle beslendiğini ve doğanın dengesini korumada önemli bir rol üstlendiklerini belirterek, “Kara akbabalar, doğada bulunan ölü canlıların leşlerini temizleyerek doğaya hizmet ederler” dedi. merit king Doğa koruma çalışmaları kapsamında yaban hayatını desteklemek ve korumak adına Soğuksu Milli Parkı’nda yapılan çalışmalar, çevre bilincinin artırılması ve biyoçeşitliliğin korunması açısından büyük önem taşıyor.