Ganalı şef Ebenezer Smith, Guinness Rekorlar Kitabı’na girmeyi başardı. Halk arasında “şef Smith” olarak bilinen Ebenezer Smith, ülkenin başkenti Akra’da 1 Şubat’ta başladığı yemek pişirme maratonunu 6 Mart’ta tamamladı.
Smith, 802 saat 25 dakika boyunca kesintisiz yemek pişirerek “en uzun süre yemek yapma” rekorunu elde etti. Bu süre, Guinness Rekorlar Kitabı’na giren bir şef için oldukça etkileyici bir başarı anlamına geliyor.
Şef Smith, Guinness Rekorlar Kitabı’ndan aldığı sertifikayla birlikte yaptığı açıklamada, aslında hedefinin 1200 saat olduğunu ancak 802 saat 25 dakika boyunca mutfakta aktif bir şekilde çalıştığını belirtti. Bu süre, birçok insanın hayal bile edemeyeceği bir başarıya imza attığını gösteriyor.
Güney Afrikalı şef, aynı zamanda İrlandalı şef Alan Fisher’ın Kasım 2023’te 119 saat 57 dakika boyunca yemek pişirerek kırdığı Guinness Dünya Rekoru’nu da geride bırakarak önemli bir başarıya imza attı.
Reklam & İşbirliği: [email protected]