Manyas Kuş Cenneti Hakkında Bilinmesi Gerekenler Manyas Kuş Cenneti , Bandırma’da 24 bin hektar alana sahip olan ve Türkiye’nin en büyük 4’üncü milli parkıdır. Bu alan 1994 yılında Ramsar Sözleşmesi’ne dahil edilmiş ve 1’inci derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir. Kuş Çeşitliliği ve Ev Sahipliği Her yıl 266 türden 3 milyon göçmen kuşa ev…
Manyas Kuş Cenneti , Bandırma’da 24 bin hektar alana sahip olan ve Türkiye’nin en büyük 4’üncü milli parkıdır. Bu alan 1994 yılında Ramsar Sözleşmesi’ne dahil edilmiş ve 1’inci derece doğal sit alanı olarak ilan edilmiştir.
Her yıl 266 türden 3 milyon göçmen kuşa ev sahipliği yapan Manyas Kuş Cenneti, 419 bitki ve 34 balık sarayslot türüne de yaşam alanı sunmaktadır. Bu cennet, başta Afrika olmak üzere Güney Asya ülkelerinden bölgeye gelen göçmen kuşların yanı sıra birçok farklı kuş türüne ev sahipliği yapmaktadır.
Manyas Kuş Cenneti, tepeli pelikan, karabatak, kaşıkçı, çeltikçi, küçük balaban, gece balıkçısı, tepeli dalgıç, sakar meke, su tavuğu, yaban ördeği, alaca balıkçıl, erguvani balıkçıl ve saz bülbülü sarayslot giriş gibi türleri ağırlamaktadır.
Manyas Kuş Cenneti’nde üreyen tepeli pelikanların Türkiye’deki popülasyonu yaklaşık 500 çifttir. Bu türün neslinin devamını sağlamak amacıyla, yapay üreme platformları ve takip sistemleri sayesinde üreme başarısının artırılması hedeflenmektedir.
Manyas Kuş Cenneti, doğaya meraklı ziyaretçilere doğal yaşamın içinde eşsiz bir deneyim sunmaktadır. Özellikle yavrulama dönemlerinde ziyaret edenler, kuşların doğal yaşamlarını yakından gözlemleme saray slot fırsatı bulmaktadır.
Manyas Kuş Cenneti , Türkiye’nin doğal güzelliklerine ve biyoçeşitliliğine katkı sağlayan önemli bir koruma alanıdır. Tepeli pelikanlar ve diğer kuş türleri burada güvenli bir şekilde yaşamlarını sürdürmekte ve ziyaretçilere unutulmaz anılar yaşatmaktadır.
Reklam & İşbirliği: [email protected]