Hızlı Erişim Başlıkları
Tüp bebek, günümüz gelişen teknoloji ve bilimin mükemmel hediyesi. Birbirlerine çok seven ama bir türlü hayalindeki bebeğe kavuşamayan çiftlerin çözüm yolu olan tüp bebekler, birçok evliliği kurtardılar. Uzmanlar eşliğinde yapılan tüp bebek gebelik hesaplama işlemi sayesinde çiçeği burnunda anne adayları çıkan sonuca göre kaç haftalık hamile olduklarını belirliyorlar.
Büyük başarı oranları yakalanan tüp bebek tedavisi artık çocuğu olmayan her çift tarafından tercih ediliyor. Her ne kadar tedavide bebeğin tutması önemli olsa da anne adaylarının gebelik takibi de bir o kadar önem arz ediyor.
Tüp bebek gebelik hesaplama işlemi yapan anneler, normal gebe kalan anneler gibi kolay hesaplama yapamıyorlar. Zira laboratuvar ortamında gerçekleşen bir takım olaylar, gebelik sürecinin hesaplanmasını bir hayli zorlaştırıyor. Ama kadın ve doğum uzmanları tüp bebek bekleyen annelerin gebelik hesaplaması için bazı açıklamalar yaptılar.
Yazının alt kısmında hesaplama yapmak için Tüp Bebek otomatik hesaplama alanı bulunmaktadır.
Kadın ve doğum uzmanlarına göre anne adaylarının tüp bebek gebelik hesaplama işlemi yapması için embriyo transferi yapılan tarihi baz almaları gerektiğini söylüyorlar. Yani normal yoldan hamile kalan annelerin son adet döneminden yaptıkları hesaplama, tüp bebekle hamile kalan anneler için geçerli değil. Normal doğum yapan anneler son adet günlerini baz alırken, tüp bebekle hamile kalan anneler embriyo transfer tarihine göre hesaplama yapmaları gerekiyor.
Tüp bebek nedir?
Tüp bebek, doğal yollardan çocuk sahibi olamayan anne ve babaların adeta umut kaynağı diyebiliriz. Anne ve baba için son derece güvenli olan bu işlem sırasında laboratuvar ortamında hem anne hem de babanın üreme hücreleri alınarak, kalite kontrolü yapılır. Kalitesi düşük hücreye gereken tedavi uygulandıktan sonra da özel yöntemle bu hücreler anne adayının yumurtalıklarına yerleştirilir. Bundan sonra tek yapılması gereken beklemektir. Şayet hamilelik gerçekleşmiş ise uzman doktor tarafından gebeliğin yakın takibi yapılmalıdır.
Tüp bebek gebelik hesaplama işlemi nasıl yapılır?
Hani demiştik ya tüp bebek yöntemiyle anne olacakların hesaplama yaparken embriyo transferi tarihini baz almaları gerekiyor diye. Uzmanlara göre embriyo transferinin yapıldığı tarih, annelerin 2 haftalık hamile kabul edildiği tarih olarak geçiyor. Yani diyelim ki embriyo transferinin gerçekleşmesinden 1 hafta geçti. O zaman siz 3 haftalık gebesiniz demektir.
Tüp bebek hamilelik hesaplama aracına aşağıdan ulaşabilirsiniz.
Tüp bebekle hamile olan anneler doğum tarihini nasıl hesaplar?
Tüp bebek gebelik hesaplama işleminin yanı sıra doğum tarihi hesaplaması da o kadar önemlidir. Uzmanlara göre anneler hesaplama yaparken 9 ay 10 gün değil, 8 ay 21 gün olarak hesaplama yapmak zorundalar. Yine embriyonun büyüklüğünün bilinmesinden dolayı doğum tarihi doktor tarafından da çok kolay şekilde belirlenebilmekte.
Hesaplanan gebelik haftası, ultrason sonucuyla uyuşmayabilir
Nadir de olsa bu gibi durumlar bazen yaşanabiliyor. Anne adayları kendisinin 10 haftalık hamile olarak zannetse de ultrason çekildiğinde daha fazla veya az hamilelik süresi çıkabiliyor. Birkaç gün ve birkaç haftaya kadar gayet normal olan bu durum neticesinde kadın doğum uzmanı doktor tekrar muayene gerçekleştirir ve net hamilelik süresini kestirmeye çalışır.
Burada önemli olan şey sizin hesapladığınız süre ile ultrasonda çıkan sürenin arasında çok büyük fark olmaması. Uzmanlara göre birkaç haftalık farklara rağmen anneler heyecan yapıyorlar lakin bunda heyecan yapacak hiçbir anormal durum söz konusu değil.
Gebelik hesaplamasında tüp bebek yöntemleri fark eder mi?
Anne adaylarının kafasını karıştıran bir diğer önemli husus ise gebelik hesaplaması yaparken uygulanan tüp bebek yöntemi fark ediyor mu etmiyor oluyor. Uzmanlara göre IVF, ICSI ve Mikroenjeksiyon yöntemlerinden hiçbirisi tüp bebek gebelik hesaplama işlemine etki etmiyor. Hangi yöntemle hamile kaldıysanız tüp bebek gebelik hesaplaması yapabilirsiniz.