Mersin Üniversitesi Adli Tıp Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Halis Dokgöz, siber suçların önlenmesinde ailelere büyük sorumluluk düştüğünü vurgulayarak, bu konuda bilinçlenmenin önemini belirtti.
Siber Suçlar Kitabı Yayınlandı
Mersin Üniversitesi’nden Prof. Dr. Halis Dokgöz’ün editörlüğünü yaptığı “Siber Suçlar” kitabı, siber dünyanın büyüleyici ve karmaşık evrenini ele alıyor. Kitap, 23 bölümde tıp, psikoloji, hukuk, etik, siber güvenlik gibi farklı disiplinlerden 37 bilim insanı tarafından yazıldı.
Ebeveynlerin Sorumluluğu
Prof. Dr. Dokgöz, siber suçların artık küresel bir sorun haline geldiğine dikkat çekiyor ve özellikle ebeveynlere büyük sorumluluk düştüğünü belirtiyor. Çocuklarıyla birlikte bu konuda bilinçlenmenin, siber suçları önlemede önemli bir adım olduğunu vurguluyor.
Siber Dünya ve Yeni Suçlar
Siber dünya ile birlikte ortaya çıkan yeni suçların ele alındığı kitap, siber suçların nasıl tanımlanması gerektiği ve bu suçlarla nasıl mücadele edilmesi gerektiği konularına da değiniyor. Siber dünya, artık hayatın vazgeçilmez bir parçası haline geldi ve bu nedenle siber güvenlik ve bilinçli kullanım önem arz ediyor.
Global Dünyada Siber Suçlar
Prof. Dr. Dokgöz, siber suçlarla mücadelede sadece yerel dinamikleri değil, aynı zamanda global dünyayı da düşünmemiz gerektiğini söylüyor. Dijital dünya global bir dünya olduğundan, siber suçlar konusunda entegre olmanın şart olduğunu vurguluyor.
Siber suçlarla mücadelede toplumun her kesiminin bilinçlenmesi ve gerekli önlemleri alması gerektiğini belirten Prof. Dr. Dokgöz, kitabın özellikle ebeveynler, öğrenciler ve öğretmenler tarafından kullanılması gerektiğini ifade ediyor.