[YumurtlamaHesapla]
Çocuk sahibi olmak mı istiyorsunuz? Hızlı bir şekilde hamile kalmak oldukça basit. Yumurtlama takvimleri sayesinde döllenme için en uygun zamanı tespit ederek en kısa zamanda hamile kalabilirsiniz.

Regli Döngüsü Nasıl Gerçekleşir?
Bir kadının yumurtalıklarında her ay yeni bir yumurta üretilir. Üretilen bu yumurta yumurtalıktan ayrıldıktan sonra yumurta kanalından hareket ederek kendisini dölleyecek olan spermleri bekler. Bu sırada da rahim, döllenmesi tamamlanmış olan yumurta için en uygun ortamı sağlamak adına hazırlıklarını yapar. Eğer döllenmiş yumurta sorunsuz bir şekilde rahime ulaşabilir ise hamilelik başlar.
Eğer üretilmiş olan yumurtalar döllenmez ise regli kanaması ile döllenmemiş yumurta ve hazırlanmış rahim mukozasının bir kısmı vücuttan dışarı atılır. Bu süreç sağlıklı her bir kadın için düzenli bir döngü halinde gerçekleşerek devam eder. Bu sayede de yumurtlama takvimleri oluşturulabilir.

Yumurtlama Takvimi Nasıl Oluşturulur?
Yumurtlama takviminizi oluşturabilmeniz için internet siteleri, App Store ve Google play de bir çok uygulama bulunmaktadır. Edineceğiniz bir uygulama ile sisteme ilk olarak âdetinizin ilk gününü ve âdetinizin ortalama süresini girerek âdet döngünüzü öğrenebilirsiniz. Ayrıca bu takvimler sayesinde doğurganlığın en yüksek olduğu zamanları yani yumurtlamanın ne zaman gerçekleşeceğini öğrenebilirsiniz. Bu şekilde ilişki zamanını hesaplayarak hamile kalma ihtimalinizin en yüksek olduğu zamanı tespit edebilirsiniz.

Yumurtlama Takvimi İle Hamilelikten Korunabilir Mi?
Yumurtlama takvimleri sayesinde hamile kalmak isteyen kadınlar yumurtalarının döllenme için hazır olduğu zamanı tespit edebilirler. Fakat unutmayın ki yumurtlama takvimlerinin temel amacı hamilelik için en verimli zamanı bulmaktır. Bazı kadınlar bu takvimi yanlış anlayarak yumurtlamanın olmadığı zamanlarda korunmaya ihtiyaçları olmadığını zannedebiliyorlar ve hamile kalmayı planlamadıkları halde korunmayı bırakabiliyorlar. Bu oldukça eksik bir korunma yöntemidir. Unutmayın ki yumurtlamanın öncesinde ve sonrasında da hamile kalma ihtimaliniz vardır yalnızca yumurtlama zamanına göre oran daha düşüktür.Takvimin size sunacağı dönem verimin en yüksek olduğu dönemdir. Bu sebeple yumurtlama takvimi bir korunma yöntemi değildir.

Adet Döngüsü Süresi Ne Kadar Olmalıdır?
Kadınların adet döngüleri ortalama 28 gün sürmektedir fakat bu süre sabit değildir ve kadından kadına değişiklik gösterebilir. 21 ile 35 gün arasında devam eden adet döngüleri oldukça normal ve sağlıklıdır. Adet döngüleriniz ne kadar düzenli ise yumurtalarınızın döllenme şansı da o kadar artmaktadır. Yumurtlama takvimleri sizin adet döngüsü sürenizi baz alarak hesaplamalar yapmaktadır. Bu sebeple takvime veri girişi yaparken öncesinde mutlaka iki ile üç ay arasında adet döngünüzü takip ederek doğru rakamlar ulaşmayı unutmayın.

Yumurtlama Takviminin İşleyişi Nasıldır?
Yumurtaların yumurtalıktan tam olarak ayrıldığı ve kanala girdiği yumurtlama gününü tespit edebilmek için yumurtlama takvimlerinden yardım alabilirsiniz. Bu takvim bizler için en doğurgan olduğumuz günleri hesaplar. 28 günlük bir adet döngüsü üzerinden örnek verecek olursak eğer adetin ilk günü ile yumurtalıklar yeni yumurtaları üretmeye başlarlar. Bir yumurtanın hazırlanarak yumurtalıktan ayrılması döngünün tam ortasına yani 14. güne denk gelir. 14. günde yumurta kanala girerek döllenme için bekler. Eğer sizin adet döngünüz 28 günden daha fazla ise yumurtlama gününüzde daha ileri ki bir tarihi olacaktır. 28 günden daha kısa bir adet döngüsüne sahipseniz bu seferde yumurtlama gününüz daha erken olacaktır.

İlişki İçin En Uygun Zaman Nedir?
Hamile kalma ihtimalini artırmak için tercih etmeniz gereken ilişki zamanı yumurtlamadan birkaç gün öncesidir. Bunun sebebi ise sperm hücreleri kadının vücudunda iki ile üç gün arasında yaşamını sürdürebilir. Ve bu süre içerisinde yumurtaları dölleyebilirler. Fakat yumurtalar için aynı şeyi söyleyemeyiz. Ayda yalnızca bir defa yola çıkan yumurtalar yalnızca 12 ile 24 saat arasında işlevini yerine getirebilir. Bu sebeple tam olarak yumurtlama gününde ilişkiye girdiğinizi varsayarsak sabah gerçekleşmiş olan bir yumurtlama sonrasında akşam yumurta artık sperm kabul etmeyebilir. Bu riski en aza indirebilmek için yumurtlama süresinden 1 ya da 2 gün önce girmiş olduğunuz ilişkiler spermlerin doğru zamanda yumurtaya ulaşabilmesi için en doğru tercihtir.

Yumurtlama Takvimi İle Çocuğun Cinsiyeti Belirlenebilir Mi?
Doğru zamanı bulduğunuz takdirde tamamıyla olmasa bile çocuğunuzun cinsiyetini büyük ölçüde etki edebilirsiniz. Peki bu nasıl gerçekleşir? Cinsiyetler spermin sahip olduğu kromozomlar sayesinde belirlenir. Kadın vücudundaki yumurta hücreleri X kromozomuna sahiptir. Spermler ise X ya da Y kromozomlarına sahip olabilirler. Döllenme sırasında ki spermin sahip olduğu kromozomlar sayesinde gerçekleşen kombinasyon çocuğun cinsiyetini belirler.

Kız Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli?
XX kombinasyonu kadın cinsiyetini, XY kromozomu ise erkek cinsiyetini belirler. X kromozomu taşıyan spermler daha büyük, daha yavaş ve daha güçlü olurlar. Y kromozomu taşıyan spermler ise daha hızlı fakat daha kısa ömürlüdürler. Bu sebeple eğer kız çocuğa sahip olmak istiyorsanız yumurtlama tarihinden üç ya da dört gün önce ilişkiye girerseniz bu süre içerisinde Y kromozomu taşıyan spermler öleceği için X kromozomlu spermlerin yumurtayı dölleme ihtimali daha yüksek olacaktır.

Erkek Çocuk Sahibi Olmak İçin Ne Zaman İlişkiye Girilmeli?
Eğer erkek çocuğa sahip olmak istiyorsanız o zaman ihtiyacınız olan şey Y kromozomu taşıyan spermlerin yumurtayı döllemesidir. Bunun gerçekleşebilmesi için de X kromozomu taşıyan spermlere göre daha hızlı olan Y kromozomlarının doğru zamanda yumurtaya ulaşması gerekmektedir. Bunu sağlayabilmek için de yumurtlama süresinden bir ya da maksimum iki gün önce gerçekleştirmiş olduğunuz ilişkiler Y kromozomlarının tam zamanında yumurtaya ulaşmasını sağlayacaktır. Unutmayın ki yumurtlama takvimi yardımı ile yapmış olduğunuz hesaplamalar istediğiniz cinsiyetin ihtimalini arttırır net veriler sağlamaz.