Hamilelik

35.Hafta Gebelik | 35.Hafta Hamilelik Döneminde Neler Olur?

Hamileliğin 35. haftasında bebek ve annede oluşan değişimleri, 35 haftalık bebeğin ultrason görüntülerini ve daha fazlasını sizlerle paylaştık.

35. Hafta Hamilelik

35. Hafta Hamilelikte Bebeğinizin Durumu Nedir?
35. Hafta Hamilelikte Bebeğinizin Durumu Nedir?

35. Hafta Hamilelikte Bebeğinizin Durumu Nedir?

Artık son bir ay içerisine girdiniz. Bebeğiniz gün geçtikçe daha fazla büyümekte ve karnınız da oldukça büyük. Bu durum sizin kendinizi oldukça ağır hissetmenize neden oluyor. Otursanız kalkamıyor, yatsanız sağdan sola dönemiyor bir durumdasınız. Bunları yaşamanız oldukça normal. Minik bebeğiniz son gelişimlerini yapıyor. Artık onun boyu yaklaşık 45 cm ve 2,5 kg ağırlığında. Onun karnınızdaki hareketlerini oldukça fazla hissediyorsunuz. Artık ayak, kol ve baş hareketleri belirgin. Hatta elinizi karnınıza koyduğunuzda elinizin ısısını fark edebiliyor. Hemen dönüyor, kıvrılıyor bunlar da siz de farklı duygular oluşturuyor.
Artık onun ciğerleri ve sindirim sistemi son gelişimlerini tamamlamak üzere. Vücudundaki yağ oranı da artıyor. Bu demektir ki, son haftalarda bebeğiniz biraz tombullaşmaya doğru gidiyor. O yüzden kendinize dikkat etmelisiniz. Prematüre bir bebek sahibi olmamak için son bir ayınızı dikkatli bir şekilde geçirmeye özen göstermeli ve bebeğin gelişimini tamamlaması için az daha sabır az daha özen göstermeniz gerekli.
Bebeğinizin beyin gelişimi oldukça fazla bir şekilde ilerlemekte. Ama kafatası yumuşak. Aslında bunun da bir nedeni var. Doğum sırasında rahat bir doğumun gerçekleştirilmesi için bebeğin kanaldan rahat bir şekilde çıkması gerekir. Kafasının yumuşaklığı da doğumu kolaylaştırır. Böbrekleri tamamıyla gelişti. Karaciğeri faaliyetlerine başladı. Fiziksel gelişimlerin birçoğu tamamlandı. Sadece vücudu biraz daha yağ depolaması gerekiyor. Yani kilo alması lazım. Ancak o zaman hayata geldiğinde annesine ve babasına sıkı sıkı tutunabilecek.

Hamilelikte Annede Neler Değişiyor?
Hamilelikte Annede Neler Değişiyor?

35 Haftalık Hamilelikte Annede Neler Değişiyor?

Bu haftada bebek karnınızın içinde oldukça büyük bir alanda yer alıyor. Hatta amniyotik sıvıdan daha fazla bir yer de kaplamakta. Rahminiz her geçen gün daha fazla şiştiği için iç organlarınız bundan etkileniyor. O yüzden nefes almakta zorlandığınızı hissedebilirsiniz. Nefesiniz daralıyor gibi durumlarla karşılaşabilirsiniz. İdrar kesenize bebeğin baskısından dolayı sıklıkla tuvalete çıkma hisleri olabilir. Mide ekşimesi ile karşılaşabilirsiniz. Yediğiniz gıdalar midenizde yanmalara neden olabilir. Hazımsızlık ve kabızlık şikayetleriniz oluşabilir.
Bütün bu şikayetler bebeğin kapladığı alanın oldukça fazla olmasından dolayıdır. Telaş edilecek bir durumla karşı karşıya değilsiniz. Sadece yediklerinize dikkat edeceksiniz. Hareketlerinizi planlı ve yavaş yapacaksınız. Doktor kontrollerinizi sıklaştırmanız gerekebilir. Yaşadığınız sıkıntıları doktorunuzla paylaşmanız ve onun öngördüğü diyet programlarını uygulamanız son ayınızı daha rahat geçirmenizi sağlayacaktır.

35. Hafta Hamilelikte Doktorunuzun Önerileri Neler Olacaktır?
35. Hafta Hamilelikte Doktorunuzun Önerileri Neler Olacaktır?

35. Hafta Hamilelikte Doktorunuzun Önerileri Neler Olacaktır?

Herhangi bir şikayetiniz varsa ve onları doktorunuza söylediyseniz; büyük bir ihtimalle sizin neleri yemeniz neleri yememeniz gerektiği hakkında bilgilendirecektir. Onun tavsiyeleri ile sindirim sisteminizi rahatlatabilirsiniz. Midede zor öğütülen besinlerden kaçınıyor olmanız hazımsızlık sorununuzu ortadan kaldıracaktır. 35. Hafta hamilelikte doktorunuz rektum kültür testinin yapılmasını uygun görebilir. Peki nedir bu rektum kültür testi? Kısaca buna bakteri tarama testi diyebiliriz. Hamile olan bayanların bazılarının vücutlarında bakteriler bulunur. Bunu siz fark edemeyebilirsiniz. Eğer bu enfeksiyonun doğum anında bebeğe geçme durumu söz konusu olursa ciddi komplikasyonlara neden olabileceğini unutmamak gerekir.
Böyle bir durumda doğum esnasında antibiyotik tedavisi size önerilmektedir. Ancak o zaman bebeğinizdeki enfeksiyon riskini azaltabilirsiniz. Ayrıca doktorunuzun önereceği ağrı yöntemleri teknikleri ile rahat bir doğum gerçekleştirebilirsiniz. Artık doğumun planlanması ve günü geldiğinde rahat bir şekilde doğumun gerçekleştirilmesi için doktor kontrolleriniz büyük önem taşımaktadır.

35. Hafta Hamilelikte Yaşayacağınız Semptomlar
35. Hafta Hamilelikte Yaşayacağınız Semptomlar

35. Hafta Hamilelikte Yaşayacağınız Semptomlar

35. Hafta İçerisinde Yaşayacağınız Psikolojik Semptomlar
35. Hafta İçerisinde Yaşayacağınız Psikolojik Semptomlar

35. Hafta İçerisinde Yaşayacağınız Psikolojik Semptomlar

Hamileliğinizin ilk anlarında yaşamış olduğunuz kaygı, tedirginlik, korku gibi semptomları son aya girerken de 35. Haftada yaşayabilirsiniz. Doğum korkusu ve bebeğinize zarar gelmesi gibi kaygılar kafanızın içinde dolaşacaktır. Ama son anlarda relaks olmanız ve kendinizi rahat hissetmeniz faydanıza bir durumdur.
Geceleri sıkıntılı rüyalar görebilirsiniz. Doğum yapamıyor, bebeğinizi kaybediyor ya da birçok sıkıntı ile mücadele ediyor gibi rüyalar sizin ruh halinizle ilgilidir. Aslında bütün bu rüyalar devamlı değişen hislerinizin, gün içerisinde yaşadığınız tedirginliklerin sonucunda ortaya çıkmaktadır. Yakınınızdaki kişilere anlatarak rahatlamanızı sağlayabilirsiniz.

Kendinizi çirkin, hantal, kötü ve bakımsız hissetme durumları ile karşılaşacaksınız. Aynaya baktığınızda cildinizi, vücudunuzu, yüzünüzü beğenmeyeceksiniz. Bu da sizde farklı psikolojik bunalımlara itecek. Ama bunun geçici bir durum olduğunu unutmamalısınız. Doğumdan sonra eskisi gibi güzel, bakımlı ve zayıf olabilirsiniz.
İyi bir anne baba olamama sıkıntısı kafanızda dolaşabilir. Hatta şimdiden çocuğunuzun nasıl yetiştirilmesi gerektiğini, odasında nelerin olmasını, hangi okula gideceği gibi konularda planlar yapmaya da başlayacaksınız. Onun geleceğini hazırlamak kafanızın içerisinde dolaşıp duracak.
Kendinizi yorgun, bunalmış ve bitkin hissedebilirsiniz. Bunlar vücut ağırlığınızdan da kaynaklanabilir, kafanızda oluşturduğunuz kaygılar sonucunda da oluşabilir. Rahat olmak ve son günlerinizin tadını çıkarmak yapacağınız davranışlar arasında olmalıdır. Uykusuzluk ya da sık sık uyanma sorunları ile karşılaşabilirsiniz. Beyin hücrelerinizin hacmi daraldığı için bu tür sorunlar yaşamanız ihtimaldir. Önemli olan kaygı ve tasaları kafanızda yer edinmemenizdir.

35. Hafta Hamilelikte Nasıl Beslenmelisiniz?
35. Hafta Hamilelikte Nasıl Beslenmelisiniz?

35. Hafta Hamilelikte Nasıl Beslenmelisiniz?

36. haftaya girerken kendiniz ve bebeğiniz için faydalı olacak bu konulara önem verirseniz, hamileliğinizin son haftalarını daha rahat geçirebilirsiniz. Bebeğinizi kucağınıza almanıza az kaldığını hatırlamalı ve onunla ilgili güzel hayaller kurmalısınız. Annelik duygusunu yaşamanın tadına şimdiden vararak sayılı günlerin hemen geleceğini düşünmelisiniz. Rahat olun siz güzel ve özel bir anne olacaksınız.

35. Hafta Gebelik Ultrason Görüntüleri

35. Hafta Gebelik Ultrason Görüntüleri
35. Hafta Gebelik Ultrason Görüntüleri

35. Hafta Gebelik Uzman Görüşleri